Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Çukurova Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Çukurova Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Çukurova Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Çukurova Belediyesi, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin Sifir Atik Yönetmeliginde yer alan kriterleri yerine getirerek, “Sifir Atik Belgesi” aldi. Kurum ve kuruluslarin Sifir Atik Belgesi alabilmesi için Çevre ve Sehircilik Bakanliginin Sifir Atik Yönetmeligine uygun olarak Sifir Atik Yönetim Sistemi kurmasi gerekiyor. Bu sistemi kuran Çukurova Belediyesi, belediyenin yönetim binasi, Temizlik Isleri Müdürlügü ve Park Bahçeler Müdürlügü binalari için ayri ayri Sifir Atik Belgesi aldi.

 

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Sifir Atik Belgesinin alinabilmesi için üçlü atik sistemi kurulmasi gerektigini belirterek, “Organik, geri dönüstürülebilen ve diger atiklar için toplama sistemi kuruldu. Ayrica her müdürlükten iki personele sifir atik egitimi verildi. Tüm kriterleri yerine getirdikten sonra Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne basvurumuzu yaptik. Basvurumuz degerlendirilerek belgeyi almaya hak kazandik. Emegi geçen tüm personelimize tesekkür ediyorum” dedi.

 

Belediyedeki atiklarin lisansli firma tarafindan toplandigini kaydeden Baskan Soner Çetin, ayrica sadece belediyeye ait binalarda ve tesislerde degil ilçenin her bölgesinde toplama kutulari bulundugunu söyledi. Baskan Soner Çetin, “Çevreye ve dogaya saygili bir belediyeyiz. Bunu her uygulamamizda ortaya koyuyoruz. Hayata geçirdigimiz tüm projelerimizde çevreyi ve dogayi gözetiyoruz. Sifir Atik Belgesine sahip olmamiz da bunun bir göstergesi. 5 yil süreyle geçerli olacak bu belgeye uygunlugumuz zaman zaman denetlenecek. 5 yil boyunca bu belgeye uygun hareket etmeye devam edecegiz. Çevre konusunda tüm hemsehrilerimi de duyarli olmaya davet ediyorum” seklinde konustu.

 



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli